Πολύτιμοι Χώροι > Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του ΜΚΗΛ είναι ερευνητική και ανοικτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Αν δεν ανήκετε στον Σύλλογο των Φίλων, παρακαλούμε επικοινωνήστε για ραντεβού με το Εκπαιδευτικό Τμήμα, στα Γραφεία του ΜΚΗΛ.
Η βιβλιοθήκη του Μουσείου διαθέτει σήμερα περισσότερους από 5000 τόμους. Ειδικεύεται σε εκδόσεις γύρω από το κόσμημα, αλλά περιλαμβάνει και εκδόσεις για την αρχαιολογία και τις καλές τέχνες, τις εφαρμοσμένες και γραφικές τέχνες, τη φύση, ξένους πολιτισμούς, τη φωτογραφία και άλλους τομείς.
Όπως είναι φυσικό, η πολιτική του ΜΚΗΛ ως προς την αγορά νέων εκδόσεων δίνει έμφαση στην τέχνη του κοσμήματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα διαθέτουμε μια από τις πιο πλήρεις ερευνητικές βιβλιοθήκες σε ζητήματα που αφορούν το κόσμημα και σίγουρα  τη μοναδική στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται με εκδόσεις που δωρίζονται ευγενικά στο ΜΚΗΛ από τους φίλους του, εκδόσεις πολύτιμες για τον αναγνώστη και τον ειδικό, είτε δημιουργό είτε μελετητή. Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε ερευνητές, αλλά είναι επίσης προσβάσιμη χωρίς περιορισμούς στους Φίλους του ΜΚΗΛ.
Πρόσφατα η βιβλιοθήκη του ΜΚΗΛ εμπλουτίστηκε με 258 εξαιρετικά και σπάνια βιβλία τέχνης με πλούσια θεματολογία για το κόσμημα. Οι εκδόσεις αυτές αποτελούν ευγενική δωρεά εις μνήμην του κ. Γεωργίου Ιωάννη Πίκουλα από τους απογόνους του, κ. Κωνσταντίνο Γ. Πίκουλα, Κ. Γεωργία Ευαγγελοπούλου - Πίκουλα, κ. Χρύσα Γεωργαντοπούλου, κ. Ειρήνη Καραβασίλα, κ. Βίκη Νικογιάννη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, νέα βιβλία και επιστημονική έρευνα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις κυρίες Ελένη Μάστορα και Λίλα Πατσιάδου στο επιστημονικό τμήμα. 

 
 
 
 
  Μόνιμες Εκθέσεις

ENOTHTA ΙV: ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ
Περισσότερα για την έκθεση >
 
 
  Περιοδικές Εκθέσεις

“ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ”
Περισσότερα για την έκθεση >
 
 
  Επιλογές Πωλητηρίου

ILIAS LALAOUNIS. MODERN REVIVAL OF ANCIENT GOLD, 1998
Περισσότερα >

Μπλουζάκια
Περισσότερα >
 
 
  Εγγραφή στην Mailing List


 
 
{ Ιστορία } { Τοποθεσία } { Πληροφορίες }  { Μόνιμες Εκθέσεις } { Περιοδικές εκθέσεις }  { Σπεδός } { Εκπ. Προγράμματα } { Ξεναγήσεις }
{ Πολύτιμοι Χώροι }{ Φίλοι του ΜΚΗΛ } { Πωλητήριο }  { Νέα } { Επικοινωνία }

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη © 2008